• Skip to content
  • Skip to footer

Reisgids Bretagne

Het echte Bretagne: een kleurrijke reis langs de Bretonse kust

  • Reisgids Het echte Bretagne
  • Over de makers
  • Updates
  • Nieuws
  • Links
  • Bestellen
  • Contact

augustus 12, 2016 By @tidoproducties

Snoepen in Bretagne

Kouign AmannBretonnen zijn echte zoetekauwen. Loop je langs een bakkerswinkel, dan komt de geur van het zoete gebak van Bretagne je direct tegemoet. De bekendste specialiteiten zijn kouign aman (koek van laagjes brooddeeg, suiker en boter – klinkt saai, maar is lekker!) en far Breton (gebak van bloem, boter, melk, vanillesuiker en eieren, al dan niet verrijkt met pruimen, rozijnen en rum). Far werd vroeger hartig gegeten, bij de warme maaltijd, maar is nu vooral bekend in de zoete variant. In chambres d’hôtes krijg je far Breton en kouign aman geregeld bij het ontbijt geserveerd.

Zelf maken? Hier is het recept van Kouign Aman

Ingrediënten

  • 20 gram bakkersgist
  • lauw water
  • 450 gram meel
  • 200 gram suiker
  • 300 gram boter

Bereiding
Leng de bakkersgist aan met drie eetlepels lauw water. Meng met het meel. Voeg de suiker toe en vervolgens de boter. Rol het mengsel plat uit en vouw het een paar keer op (alsof je bladerdeeg maakt). Herhaal deze handeling een aantal malen en laat het deeg tussen elke rol- en vouwronde een kwartier rusten. Plaats de koek in een beboterde bakvorm en bak een klein half uur in de oven op 200 graden Celsius.

Delen: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Filed Under: Nieuws

Reader Interactions

Footer

Over de makers

Tineke Zwijgers, auteur
www.tinekezwijgers.nl

Dorien Koppenberg, fotograaf
www.dk-f.nl

Laatste berichten

  • Snoepen in Bretagne
  • Lekker eten en straattheater in Rennes
  • Kanoën tussen Loguivy en Île de Bréhat
  • 10 juli 2016: Petite Troménie in Locronan

Contact

Het echte Bretagne
Neem contact op
Utrecht

Volg ons

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2019 · Privacy · Log in